Geboren in Tilburg op 22-12-1967

Opleiding

Al op jeugdige leeftijd slagwerkles op de Muziekschool in Tilburg gelijktijdig met A.M.V. lessen. Daarnaast vanaf mijn 15e jaar privé pianoles van W. Kühne. Bij mijn algemene opleiding Havo op het Theresialyceum in Tilburg had ik ook muziek in mijn examenpakket.

Daarna volgde ik de vakopleiding op het Brabants Conservatorium Afdeling Geïmproviseerde Muziek. Lessen vooral van F. van Grinsven, W. Goudswaard en W. Kühne. In 1990 heb ik daar het gedeelte klassiek slagwerk bij W. Goudswaard en klassiek piano als bijvak bij F. v.d. Tak afgesloten. In 1991 heb ik de Akte Muziekonderwijs behaald en in 1992 diploma Docerend Musicus. Daarna verdere opleiding voor Uitvoerend Musicus gevolgd en met succes afgesloten in mei 1994.

In september 2004 ben ik begonnen bij Kreato in Thorn aan mijn opleiding tot dirigent slagwerk bij Jo Zinsen en Richard Jansen en in februari 2006 heb ik die opleiding met goed resultaat afgesloten bij Ria Cornet, Robbert Houtkamp en Jos Schroevers aan het voormalig Centrum voor Amateurkunst Noord Brabant nu bekend als Kunstbalie (Diploma Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs). In september 2014 ben ik toegelaten tot de opfrisopleiding dirigent Hafabra bij dezelfde Bond. Docenten Hafabra Hans Pastoor, Chris Derikx en Jan Bosveld en slagwerk Anno Appelo en Henk Mennens.

Ervaring als dirigent blazers en slagwerk

Momenteel ben ik docent en dirigent slagwerk van harmonie verenigingen in Barendrecht en Hoogerheide en dirigent slagwerk en blazers in Roermond.

2007 – heden
aug 2018 – mei 2019 dirigent slagwerk en blazers in Roermond
okt 2015 – mrt 2016 dirigent slagwerk bij de Burgerzonen uit Oud Turnhout
jan 2011 – jul 2018 docent en dirigent slagwerk bij De Eendracht uit Raamsdonksveer
dec 2010 – jan 2014 dirigent slagwerk bij St. Remi uit Baarle Nassau
okt 2010 – dec 2012 dirigent blazers en slagwerk bij Drum en Showkorps Roosendaal
jan 2010 – jul 2010 dirigent slagwerk bij Gerwens Muziekkorps
dec 2009 – jul 2011 dirigent slagwerk bij Malletband Linfano uit Linschoten
sep 2007 – okt 2009 dirigent slagwerk Muziek vereniging de Scheldezonen
sep 2007 – hedendocent en dirigent slagwerk van harmonie vereniging Hoogerheide
nov 2003 – hedendocent en dirigent slagwerk van harmonie vereniging Barendrecht
2004 – 2007
sep 2006 – mrt 2007dirigent slagwerk Fanfare Excelsior in Genderen
nov 2005 – mei 2006dirigent blazers en slagwerk van Drumfanfare Sos Goirle
apr 2005 – okt 2006dirigent slagwerk bij het Veldhovensmuziekcorps
jun 2004 – jul 2005dirigent slagwerk van Cornu Copaie uit Waalwijk

Ervaring als uitvoerend musicus

In mijn studietijd heb ik veel sessies en percussieworkshops georganiseerd in de geïmproviseerde muziek met name in Paradox in Tilburg. Daarnaast heb ik enkele jaren gespeeld als Bigbanddrummer bij de Bigband Den Bosch. Incidenteel speelde ik bij de musical “Joseph and the technicolor dreamcoat” o.l.v. Bart Bracke en bij voorstellingen van het toenmalige Razz.

In de eerste jaren na mijn studie heb ik aan een aantal landelijke projecten meegewerkt zoals bij verschillende musical-uitvoeringen zoals “Willeke, de musical”, “I got Lyrics” van het American Songbook en “A musical Century”. Later heb ik incidenteel nog meegewerkt aan musicals van Theatergroep Parbleu in Amsterdam en de Musical “Into the Woods” in het openluchttheater van Amersfoort. Daarnaast heb ik enkele seizoenen voor twee kleutervoorstellingen de muziek gecomponeerd en gespeeld vanuit het impresariaat UitdeKunst in Utrecht.

Op het gebied van de klassieke muziek heb ik enkele jaren ervaring opgedaan door mijn medewerking aan de tournees van het Nederlands Studenten Orkest en van het Utrechts Studenten Concert. Daarnaast heb ik als betaald medewerker regelmatig mijn bijdrage geleverd aan allerlei Midden-Brabantse orkesten vanaf de Musicalvereniging BOeMS en de Tilburgse Revue via de Musicalfactory van de Tilburgse muziekschool Factorium tot aan het Tilburgs Begeleidings Orkest, de Bachcantatevereniging en het Kempisch Kamerkoor.

Tenslotte heb ik een regelmatige praktijk van het geven van ritmeworkshops vooral aan basisscholen, bv de door mij zelf ontwikkelde
‘Ritmes leren via appels en peren’ , ‘Van Samba tot Afro’ en ‘Pl@y that funky music’ ritmeworkshops.