Algemeen

Speciaal voor de hafabrawereld hebben we een aantal verschillende ritmeworkshops ontwikkeld die “spelenderwijs” aan de leerlingen worden gepresenteerd. De workshops kunnen in of buiten de normale (slagwerk) repetitie plaats vinden. We hebben diverse programma’s ontwikkeld op diverse niveaus.
Doelgroep zijn de (jeugdige) leerlingen van de drumband, harmonie of fanfare.
De workshops kunnen in een ruime zaal van de harmonie, fanfare of brassband plaatsvinden. We gebruiken naast de instrumenten die men zelf heeft ook eigen instrumenten die we meebrengen.

Varianten

Pl@y that funcky music

De bedoeling van de workshop is om de deelnemers en instructeur handvaten aan te reiken om funk muziek te spelen.
Bij deze workshop hoort ook een slagwerk- methodeboek vol met oefeningen en aanwijzingen die ik gebruik.
Ik verzorg deze workshop met één dan wel meerdere docenten, naar gelang het aantal deelnemers.
Download de folder.

Van samba tot Afro

De bedoeling van dit programma is dat het als extra programma onderdeel wordt aangeboden. Ook kan het programma gegeven worden, bijvoorbeeld als feestelijke ondersteuning van een jubileum of opening van een nieuw seizoen. Ik verzorg dit programma met één of meerdere docenten, naar gelang het aantal leerlingen.
Ritmische en/ of melodische slagwerk-instrumenten zorgen ervoor dat de repetitie, het jubileum of de opening van het seizoen verandert in een niet alleen leerzame maar ook gezellige tijd waarin samen actief gemusiceerd wordt om de onderlinge band te versterken.
Afhankelijk van de beschikbare tijd en wensen van de opdrachtgever kan er ook uitleg worden gegeven over de diverse afrikaanse en braziliaanse slagwerk-instrumenten. We denken dan bijvoorbeeld aan de surdo, de tambourime, de agogo bel, de djembeh en andere afro-percussie instrumenten.
Download de folder.

Ritmes leren via appels en peren

Ritmes leren via appels en perenDe doelstelling van de workshop is om de deelnemers en instructeur handvaten aan te reiken waardoor leerlingen die moeite hebben met het leren tellen snel weer bijraken en ook weer plezier krijgen in het bespelen van hun slagwerkinstrumenten.
Bij deze workshop hoort ook een slagwerk-methodeboek vol met oefeningen en aanwijzingen die ik gebruik om leerlingen die niet snel noten kunnen lezen op een gemakkelijke manier dit aan te leren en snel gemakkelijke partijen te verzinnen voor slagwerk muziek die ze wel kunnen spelen.
Download de folder.